E-NUMMER: Kommisjonen i EU tildeler e-nummer etter at tilsetningsstoffet er godkjent av Vitenskapskomiteen for næringsmidler (SCF), denne enheten er ansvarlig for sikkerhetsvurdering av tilsetningsstoffer i EU.
Mens noen tilsetningsstoffer med en felles kode som E47, kan enten være av animalsk eller vegetabilsk opprinnelse. Sistnevnte typen må granskes på en sak-til-sak basis per produkt og produsent.
Andre viktige tilsetningsstoffer du må være oppmerksom på er listet under. Være oppmerksom fordi kilden kan være svin eller ikke halalslaktet kjøtt:
Vær obs på følgende ang E 472 A til F
Disse stoffene finnes i mange brødvarer som kjøpes her i landet. Stoffene er oftest laget av vegetabilsk fett, men kan være lagd av animalsk fett og dermed mulig svinefett.
2024 © IRN HALAL
Islamsk Råd Norge
Åkebergveien 30
0650 OSLO
Orgnr: 982 842 840